Boštjan Majcen

digitalni portfolio

Kdo dela Dile za darile?

Boštjan Majcen se je pri svojem delu posvečal predvsem estetiki, oblikovanju in idejam v oglaševanju.

Po dveh desetletjih ga je pot skozi neomejene možnosti digitalnega sveta pripeljala do odločitve, da začne ustvarjati tudi nekaj otipljivega, resničnega in predvsem - uporabnega.

 

Njegove korenine izhajajo z obronka kočevskega pragozda in na enem od obiskov pri starših mu je pogled ušel na kup zloženih hrastovih desk. Leta in leta so se za domačo hišo pogovarjale z vetrom, tokrat pa so prvič nagovorile tudi njega. V roke je vzel vbodno žago, ročno brusilko in nekaj kosov brusnega papirja. Če bi se zgodba dogajala v Grčiji, bi verjetno naredil trojanskega konja, v deželi na sončni strani Alp pa se je rodila Dila.

 

Dobro leto dni mu je oblikovanje, rezljanje in brušenje kosov lesa predstavljalo dobrodejno sprostitev. Ogromna garaža se je počasi začela spreminjati v delavnico, v kateri se je vsake toliko časa znašlo kakšno novo orodje. Z Dilami je sprva razveseljeval znance in prijatelje, nato pa zbral pogum in zbirko unikatno oblikovanih dil predal komisiji za ocenjevanje rokodelskih izdelkov. S pridobljenim certifikatom Rokodelstvo Art&Craft Slovenija je napočil čas, da Dile predstavi tudi širšemu občinstvu.

 

Dile za darile so sad neskončnih zgodb o slovenskem lesu, ki brez dodane vrednosti beži v tujino, glave, ki svojo kreativnost želi uveljaviti tudi v resničnem svetu in rok, ki zmorejo dosti več od računalniškega oblikovanja.

 

Vse ostalo je lepa, dobro obložena prihodnost.